ÖRDEK PASTİLLA YAPILIŞI TARİFİ
Öncelikle ördekleri düdüklü tencerede, az miktarda yağ ile iki tarafını da güzelce mühürleyin.
Ardından ördekleri tencereden alın, küp şeklinde doğradığınız soğan ve pırasaları tencereye ekleyerek kavurmaya başlayın.
Sarımsakları da ekledikten sonra aromalar çıkana kadar kavurma işlemini sürdürün.
Taze zencefil, yıldız anason, zerdeçal, karanfil, yenibahar, chili biberi, defne yaprağı ve kuru kişnişi ekleyip baharatların kokusu açığa çıkana kadar karıştırmaya devam edin.
Son olarak file bademleri ekleyin ve hafifçe kavurun.
Malzemeler iyice kavrulduktan sonra mühürlediğiniz ördekleri tencereye geri koyun. Üzerine koruk suyu, sebze suyu ve bir tutam toz muskat ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatıp ördekler yumuşayana dek pişirin.
Ördek pişerken servis edeceğiniz taze salata için maydanoz, nane, nar, dereotu ve tarhunu temizleyin ve doğrayın.