19.09.2023 - 07:26 | Son Güncellenme:
Son zamanlarda gündemden düşmeyen okulların 4 gün eğitim vereceği, hafta sonu tatilinin de 3 gün olacağı ile ilgili sorular peş peşe geliyor. Milyonlarca öğrenci haftada kaç gün okul, kaç gün tatil olacağını bilmek istiyor. Konuya ilişkin detaylı açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi.
"Valla o kadar enteresan şeyler söyleniyor ki... Nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Mesela geçenlerde çok sevdiğim bir dostum mesaj yazmış; 'Okulları 4 güne düşürüyormuşsunuz.'
"Benim hiç böyle şeyim yok. Duymadım. Sonra bir baktım sosyal medyaya bir gazete haber yapmış; Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Nerede açıkladım, yok. Ne dedim, yok. Yok öyle bir şey. Kesinlikle asılsız bir iddia. Böyle bir şey yok."
"Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi."