18.11.2022 - 13:35 | Son Güncellenme:
Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakın.
Ocağın altını kapatarak pekmezi ekleyip soğumaya bırakın.
Nevzine tatlımızın hamuru için yoğurma kabında tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu karıştırın.
Yaklaşık 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurumuzu yağlanmış fırın kabına elimizle bastırarak yerleştirin.
Hamurun üzerini çatal yardımı ile çizerek şekil verin.
Hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan tatlımı keserek soğumuş olan şerbetimizi üzerinde gezdirin.
Şerbetini çeken nevzine tatlımızı servis tabağına alarak isteğe bağlı tahin ile süsleyerek servis edin.
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım su bardağı üzüm pekmez
Bir kaç damla limon suyu
125 gram oda ısısında tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un