15.12.2023 - 21:43 | Son Güncellenme:
-Yarım kemikli tavuk göğsü
-1 tane kuru soğan
-Yarım limon
-1 tane havuç
-1 tane kabak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-1 tane yumurta sarısı
-Yarım limon suyu
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı nane
-Yarım limon suyu
Muradiye çorbası üzeri için:
-1 yemek kaşığı nane
-Yarım çay kaşığı zerdeçal
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1. adım: Tencereye tavuk eti, kuru soğan ve yarım limonu alın. Üzerine su eklenip tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. adım: Başka bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve içerisine küçük küp şeklinde doğranmış olan havuç eklenip kavurun.
3. adım: Daha sonra içine küp şeklinde doğradığınız kabakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
4. adım: Pişen tavuğun suyu çorbaya ekleyin.
5. adım: Tavuk eti ve tavuğun piştiği suya eklenen soğanı da doğrayıp çorbaya ekleyin.
6. adım: Tuz ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
7. adım: Ayrı bir kâsede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın.
8. adım: İçerisine karabiber ve nane ekleyin. Kaynamakta olan çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma azar azar ekleyip karıştırın ve çorbaya karıştırarak ekleyin.
9. adım: Suyu az ise su ilave edin, bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
10. adım: Bir cezve içerisine tereyağı koyun ve eritin. İçerisine zerdeçal, karabiber, toz kırmızıbiber ve nane ekleyip karışımı kızdırın.
Son adım: Hazırladığınız muradiye çorbasını servis kâsesine alın ve üzerine tereyağlı karışımdan gezdirip servis yapın.