05.09.2022 - 09:16 | Son Güncellenme:
Son günlerden gündemden düşmeyen bankaların çalışanlara verdiği promosyon, memurlar ile ilgili araştırmayı da başlattı. Anadolu Üniversitesi çalışanları için 41 bin 500 lira ve Adalet Bakanlığı personeli için ise 25 bin liralık promosyon ödemeleri diğer kurumları da harekete geçirdi. Maaşı daha yüksek olan kurumlarda promosyon anlaşmasının 100 bin lirayı bulabileceği ifade ediliyor.
Kamu görevlilerinin banka promosyonları 2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi’ne göre belirleniyor. Buna göre, maaşların hangi banka aracılığı ile ödeneceği üç kişilik bir komisyon tarafından istekli bankalardan teklif alınarak tespit ediliyor. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az yüzde 10’unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşuyor. Genelgeye göre bankalar ile yapılacak protokollerin süresi 2 yıldan az 5 yıldan çok olamıyor. Yapılan protokoller uyarınca, banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamının personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte, toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere Komisyonca belirlenecek tutar, birim personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabiliyor.Promosyondan caymada uygulanacak cezai müeyyideler bankalar ile kurumlar arasında imzalanan sözleşmede hüküm altına alınıyor.
Bugün gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nda memur promosyonlarının da ele alınacağı bekleniyor. Konuya ilişkin gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. Toplantı sona erdiğinde yeni gelişmeler yer alacak.