İkinci turda mücadele eden Kaan şeflere makarna yaptığını söyledi. Dört farklı şekilde bal'ı kullandığını ifade eden Kaan, Makarna hamurunda sosunda, iç harcında ve Avakado'da kullandığını söyledi.
Rağde, şeflere bir ara sıcak tabağı yaptı. Somon, keçi peynirinden oluşan bir tabak şeflere sunan Rağde bal'ı birçok formda kullandığını ifade etti.
Ege, şeflere son akşam yemeği ismini verdiği siyah pilav üstüne bir somon yaptığını söyledi. Bal'ı sosta, Pilavda ve Somon'da kullandığını ifade etti.
Vural, Ballı Muhallebi yaptığını söyledi. Altta bir patlıcan olduğunu söyleyen Vural üç dört kattan oluşan bir tatlı yaptığını sözlerine ekledi.
Ali, Bal'a her şey yakışır ismini verdiği tabağı Bal'ı ön planda tutmak istediğini söyleyen Ali altında üstünde petek baldan oluşan bir humus yaptığını ifade eden yarışmacı Bal'ı 5 farklı formda kullandığını söyledi.