Malzemeler:
1 kilogram kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
500 gram domates
500 gram arpacık soğan
20 adet sarımsak
6 adet orta boy yeşil biber
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Testinin ağzını kapatmak için:
1 adet ekmek hamuru
Kabuğunu soyduğunuz domates ve çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.
Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıkladıktan sonra bütün olarak bırakın. Tuz ve karabiber ilave ettiğiniz sebzeleri etle birlikte harmanlayın.
Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz testinin tabanına tereyağının yarısını alın.
Baharatlarla harmanlanmış etli ve sebzeli karışımı, testiye doldurun. Üst kısmına küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını ekleyin.
Testinin üzerini ekmek hamuruyla kapatarak et ve sebzelerin kendi buharında pişmesini sağlayın.
Odun ateşinde tadı mükemmel olan yemeği, pişirme şansınız varsa meşe kömürüyle açık havada 2 saatte, fırında ise yaklaşık 90 dakika pişirin.
Pişme işlemi ardından boğum yerinden kırdığınız testinin içindeki kebabı, servis tabağına alın. Çoban salata eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.