Malzemeleri:
50 gram tereyağı
1 kilogram barbunya
2 tane kırmızı biber
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 orta boy domates
2 tane sivri biber
1 adet marul
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
3 dilim limon
2 su bardağı su
Biberiye ve taze kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Balığı temizleyip, bol suyla yıkayın.
Tereyağını bir tencerede eritin.
Eriyen yağa halka doğranmış kırmızı biber, rendelenmiş kereviz ile havuç, dörde bölünmüş domates, iri kıyılmış taze soğan, marul yaprakları, maydanoz, limon dilimi ve suyu ekleyin.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra temizlenmiş balıkların içine pişen malzemeleri doldurun.
Biberiye, taze kekik, tuz ve karabiber katıp, 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika daha pişirin.