08.10.2024 - 23:53 | Son Güncellenme:
Portakallı ördek tarifi… MasterChef 2024'te bu akşam dokunulmazlık heyecanı vardı. Her bölümü başka tariflerle ekrana gelen yarışmada birbirinden lezzetli ürünler yapılıyor. Bu akşam ise iştah kabartan portakallı ördek yarışmacılardan istenene yemek oldu. Portakallı ördek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Malzemeler:
1 adet bütün ördek
3 adet portakal
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tuz
Ördeği güzelce temizleyin, içini yıkayıp kağıt havluyla kurulayın.
Salçaya biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ördeğin üzerine masaj yaparak yayın.
Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp ördeğin her tarafını 4-5 dakika kadar kızartın.
Kızaran ördeğin derisine bıçakla çizikler atın.
Tencereye ördeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
1 adet portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave edin.
Tuz, kişniş ve defne yaprağını da ekleyip kapalı kapalı halde etleri yumuşayana kadar 1 saat civarında pişirin.
Pişen ördeği fırın tepsisine alın.
Kalan portakalların suyunu sıkın.
İçine balı ve ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe kadarını ilave edip sos kıvamına getirin.
Sosu tepsiye aldığınız ördeğin üzerine güzelce gezdirin.
Fırını 250 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ördeği fırına verin.
Derisi kızardıktan sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun…