PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?
Öncelikle tavuk butlarını haşlayın ve suyunu pilavda kullanmak üzere kenara alın.
Bir pilav tenceresinde yağı eritin ve yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurun.
Ardından 2 kase kadar tavuk suyunu ekleyin.
Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın ve pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.
Didiklediğiniz tavuk etini, kuş üzümünü ve karabiberi pilava ekleyip iyice karıştırın.
Ardından hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan biri küçük diğeri büyük iki parça elde edin.
Büyük parçayı 3-4 mm kalınlığında açıp kabın tabanına kenarları kapanacak şekilde yerleştirin.
Ardından içine pilavı koyup küçük parça hamurla üzerini kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana dek pişirin.
Perde pilavınız hazır. Ters çevirip servis yaparak afiyetle tüketebilirsiniz!
MASTERCHEF KATMER TARİFİ İÇİN TIKLAYIN
MASTERCHEF HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN