LA MELANZANE E LA RİCOTTA NASIL YAPILIR?
Baklava hamuru ince açılır, yaklaşık 60 cm şerit halinde kesilir. Sadeyağ eritilip bir kaba konulur. Yufkalar sadeyağa bulanıp kalıba sarılır. 160 derecede 15-20 dk civarı pişirilir. Piştikten sonra pürüzsüz olması için dıştaki 2-3 katmanı alınır, rulodan çıkartılır.
Harç için, ricotta ve limon karıştırılıp hamurun içine doldurulur. Kenarları Antep fıstığına batırılır.
Patlıcan için, patlıcan soyulur ve derin yağ içinde pişirilir. 7-10 dk civarı pişirilir, tam pişirilmez. Ardından kalıp işe kesilir, birebir ölçüde zeytinyağı ve soya sosu karıştırılır. Patlıcanlar içine batırılıp 160 derece fırında konfi yapılır. Üzerine soya sos sürülüp tabaklanır.
Üzeri için patlıcanlar güzelce yıkanıp kabukları soyulur. Fırın tepsisine dizilip kuruyana kadar fırınlanır. İlk olarak fırının açılıp hemen atılması gerekir. Yüksek derecede diğer ürünlerle birlikte fırının altında pişirilebilir. Piştikten sonra tuz ile karıştırılıp, toz haline getirilir. Mikrofiliz yapraklarından bir salata yapılır.