KREM KARAMEL TARİFİ VE YAPILIŞI
Karamelin Hazırlanması:
Küçük bir tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı suyu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini bekleyin. Şeker eriyip koyu kehribar rengine dönünce ocaktan alın. Karışımı hızlıca kapların (ramekinlerin) tabanına dökün ve bir kenarda bekletin.
Kremanın Hazırlanması:
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Üzerine vanilyayı ve sütü ekleyin, karışımı homojen hale getirin.
Kremayı daha pürüzsüz yapmak için karışımı süzgeçten geçirebilirsiniz.
Kalıplara Dökme:
Hazırladığınız krema karışımını karamel döktüğünüz kaplara paylaştırın.
Fırında Pişirme:
Fırını 160°C'ye önceden ısıtın. Kapları bir fırın tepsisine dizin ve tepsinin içine yarıya kadar sıcak su ekleyin (benmari usulü pişirme). Krem karamel kaplarını fırında 40-50 dakika kadar pişirin.
Soğutma ve Servis:
Piştikten sonra kapları fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Ardından en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis etmeden önce kapları ters çevirerek tatlıları tabağa alın.