04.09.2024 - 00:16 | Son Güncellenme:
MasterChef tarifleri en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Son bölümde ise kazandibi yapıldı. Birbirinden güzel kazandibi tabakları iştah kabartıyor. Peki, kazandibi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları neler? İşte kazandibi tarifi...
Malzemeler:
6 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı
Pirinç unu
3 tepeleme yemek kaşığı
Mısır nişastası
1 su bardağı
Toz şeker
1 yemek kaşığı
Tereyağı
3 tatlı kaşığı
Pudra şekeri
1 çay kaşığı
Tarçın
6 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.
Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.