Hazırlanışı:
Kıyma, yumurta, soğan, sarımsak, tuz, kimyon, karabiber ve galeta ununu geniş bir kaba alın. Malzemeleri iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte karışımını streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.
Zeytinyağını sos tenceresine alın ve kızdırın. Ezilmiş sarımsakları ekleyip kavurun. Domates salçasını ekleyin ve karıştırarak eritin. Dağ kekiklerini ekleyip karıştırmaya devam edin. Domates sosu, ketçap, karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak şekeri ekleyin. Karışımı pişirerek sosu hazır hale getirin.
Dinlenen köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alın. Elinizde yuvarlayıp, avucunuzla bastırarak hamburger köftesi şekli verin. Tüm harcı bu şekilde hazırlayın (yaklaşık 8 köfte elde edilir).
Tavaya sıvı yağı alın ve yağ kızdıktan sonra köfteleri tavaya yerleştirip arkalı önlü kızartın. Pişirme kağıtlarını ıslatın ve hamburgerlerin altına serin. Hamburger ekmeklerinin alt kısımlarını sos ile bulayıp tencereye yerleştirin. Üzerine köfteleri ekleyin, ekmeklerin üst kısımlarını da sosa bulayarak köftelerin üzerine kapatın. Kalan sosu ekmeklerin üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatın ve hamburgerleri 10 dakika kadar pişirin.