HÜNKAR BEĞENDİ NASIL YAPILIR?
Çekirdeksiz patlıcanları közlemek için fırına ya da ocağa alın. Közlemeden önce patlıcanın birkaç noktasına çatal batırırsanız közleme işlemi daha hızlı olacaktır. Çatal batırma işini, patlıcanın içi tamamen pişsin diye yapıyoruz.
Közlenen patlıcanları soyun ve doğrayın.
Bir tavada yağ ve unu kavurun. Kavurma işlemi bitince patlıcanları tavaya ekleyin. Ardından iyice ezin.
Ocağın altını kısın ve yavaş olacak şekilde sütü ilave edin. Bu işlemden sonra iyice karıştırın.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve ocağın altını kapatın. Kaşar peyniri eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Sıra geldi hünkar beğendi tarifinin et pişirme kısmına. Ayrı bir tavayı ocağa koyun ve yağ ekleyin. Tava iyice ısındığında etleri ilave edin.
Etler suyunu çekene kadar kavurun. Etlerin kavrulduğundan emin olduktan sonra soğan ve biberi ekleyin.
Ardından salça ve domatesi malzemelerin üzerine ilave edin. Tekrar karıştırın.
Yaklaşık 2 su bardağı suyu döktükten sonra tavanın kapağını kapatın. Etler iyice pişene kadar bekleyin.
Etler piştikten sonra tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.
Servis tabaklarının tabanına beğendiyi yayın. Üzerine ise etleri koyun.
MASTERCHEF KATMER TARİFİ İÇİN TIKLAYIN