Malzemeler:
1 kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi
İçi için;
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
3 dal taze soğan
2 yemek kaşığı mısır unu
Tuz(kendinize göre ayarlayın)
Karabiber
Kimyon
Dışını bulamak için;
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için bol sıvı yağ
İç harcı için bütün malzemeleri hazırlayıp güzelce elinizle yoğurun.
Üç tane hamsiyi elinizin içinde yarı yarıya üst üste gelecek şekilde dizin.
İçine bir tatlı kaşığı iç malzemeden koyup kenarlardan kapatın.
Ortası boşluk olursa ayrı bir hamsi ile o boşluğu kapatın.
Toplamda 4 tane hamsiden bir hamsi kuşu oluyor.
Eğer hamsileriniz çok büyükse üç taneden de yapabilirsiniz.
Bütün hamsileri bitirince mısır ununa bulayıp elinizle sıkıştırın hepsini bitirince kızgın yağda kızartıp servis edebilirsiniz.