20.10.2024 - 00:31 | Son Güncellenme:
Eli böğründe tarifi… MasterChef 2024'te en son bölümde haftanın son emele adayı da belli oldu. Her bölümü başka tariflerle ekrana gelen yarışmada birbirinden lezzetli ürünler yapılıyor. Son akşam ise iştah kabartan Maraş yöresine ait eli böğründe yarışmacılardan istenen yemek oldu. Eli böğründe nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Malzemeler:
500 gram kuzu ya da dana eti
2 adet kapya biber
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı soğan varsa arpacık soğan da olur
3 baş sarımsak
2 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
Küçük parçalar halinde doğranmış kuyruk yağı ya da tereyağı
Sarımsakları soyalım.
Biberleri, soğanı, domatesi çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
Eti tepsimizin ortasına alalım.
Tuzunu, baharatlarını ve yağını ekleyelim.
Kenar kısımlarına da sebzeleri yerleştirelim.
Tuzunu ve yağını atıp üzerini ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım.
Dileyen kuyruk yağı ilave edebilir.
200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun