GAZİANTEP USULÜ ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR?
Öncelikle kıymayı bir kaba alın bir tutam tuz ekliyoruz.
Daha sonra bir güzel yoğuruyoruz.
İnce hamur gibi özleşinceye kadar.
Daha sonra kıyma için şişler oluyor, onları kullanacaksanız bir kasenin içine karbonatları dökün, üzerine yarım çay bardağı su ekleyin.
Daha sonra elinizi karbonatlı suyla ıslatıp kıymadan bir tutam alarak şişe dizin.
Bir güzle bastıra bastıra arada elinizi karbonatlı suya batırın dağılmamasını engelliyor.
Kıymanız bitinceye denk aynı işlemi devam edin.
Ondan sonra mangalda pişirin.
Aynı zamanda domates, biber, soğanları mangalda közleyin.
Ondan sonra pişen domatesleri soyun.
Bardak yardımıyla ezin. Üzerine yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
Ardından sunum tepsisinin altına yayın daha sonra soğan biberleri soyun onları da tepsiye alın.
Ortalarına pişen kıyma kebaplarını dizin.
Üzerine doğradığınız maydanozları serpin, afiyet olsun.