30.10.2024 - 16:58 | Son Güncellenme:
Madımak Çorbası tarifi ve malzemeleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. MasterChef'te bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölümde yapılacak olan çorbalardan biri de Madımak Çorbası olarak dikkat çekiyor. İç Anadolu'da doğada yaygın olarak bulunan bir bitki olan Madımak Otu'ndan yapılan çorba son dönemde özellikle sağlıklı beslenmek isteyenlerin sofralarında sıkça yer alıyor. İşte Madımak Çorbası tarifi ve malzemeleri...
Madımak
1 soğan
Bulgur
Tereyağ
Pul biber
Salça
Ayıklanan madımakları yıkayıp süzdükten sonra üzerine kaynar su döküyoruz. Tencerede soğanları kavurduktan sonra salçasını ekliyoruz. Daha sonra madımakları tencereye atıp üzerine sıcak su ekliyoruz. Madımak'ın fazlalalığına ve isteğe göre içine bulgur atıyoruz. Burada püf nokta madımaktan fazla bulgur atmamak. Orta ateşte pişirmeye bıraktığımız çorbamızı ara ara kontrol ediyor. Madımak hemen pişen bir sebze olmadığı için ara ara pişkinliğini kontrol etmekte fayda var. Son olarak çorbanızı kapatmadan tuz ve pul biber ilave ederek yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.