LÜFER PİLAVI NASIL YAPILIR?
Malzemeleri:
2 adet lüfer
3 su bardağı pirinç
1 adet iri soğan
1 tatlı kaşığı nane
5 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı ayçiçeği yağı
3 su bardağı su
LÜFER PİLAVI TARİFİ
Balıklar unlanmadan 2 su bardağı yağda pembeleşene kadar kızartıldıktan sonra çıkarılarak bekletilir.
Soğan doğranarak yarım su bardağı yağda pembeleştirildikten sonra tuz ve su ile kaynamaya bırakılır.
Kaynadığında yıkanmış pirinçler suya bırakılır.
Su çekilmeye başladığında pişirme kabına tüm balıklar da eklenir ve pilavın suyu tamamen çekilene kadar birlikte pişirilir. Piştikten sonra pişirme kabının üzerine nane, defne yaprağı ve karabiber serpilerek servise hazır hale getirilir.