3. PİŞİRME YÖNTEMİNİ DOĞRU SEÇİN
Kestanelerinizi hazırladıktan sonra pişirme aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç yöntem var. Fırında, ocakta ya da tavada pişirebilirsiniz. İşte her bir yöntemin incelikleri:
FIRINDA PİŞİRME: 180-200 dereceye ayarladığınız fırında, çizilmiş ve suda bekletilmiş kestaneleri fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Arada bir kontrol ederek ve tepsiyi sallayarak kestanelerin her tarafının eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
TAVADA PİŞİRME: Kestanelerinizi çizik tarafı alta gelecek şekilde bir tavaya yerleştirin. Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika boyunca pişirin ve arada bir tavayı sallayın. Bu yöntem, kestanelerin çıtır kabuklu olmasını sağlar.
OCAKTA PİŞİRME: Suda bekletilen kestaneleri doğrudan közlemeli ocakta ya da mangalda pişirebilirsiniz. Bu yöntem, kestanelere köz tadı katacak ve lezzetini artıracaktır.