05.11.2024 - 17:32 | Son Güncellenme:
Lebeniye çorbası, özellikle kış aylarında iç ısıtan, lezzetli ve besleyici bir çorbadır. İşte adım adım lebeniye çorbası tarifi:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu ile daha lezzetli olur)
Tuz
Köftesi için
200 gram kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı irmik (isteğe bağlı)
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Köfte Hazırlığı: Derin bir kaba kıymayı alın, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. İsteğe bağlı olarak irmik de ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz kıymayı küçük misket büyüklüğünde toplar haline getirin.
Köfteleri Kızartın: Hazırladığınız köfteleri tavada çok az yağ ile hafifçe kızartarak kenara alın.
Yoğurtlu Terbiye: Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
Çorbayı Hazırlayın: Bir tencereye suyu alın ve pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Terbiyeyi Ekleyin: Pirinçler yumuşayınca yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin. Bu aşamada yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe kadar alıp terbiyeye karıştırarak ılıklaştırabilirsiniz. Ardından terbiyeyi tencereye ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
Köfteleri ve Nohutu Ekleyin: Kaynamaya başlayan çorbaya kızarttığınız köfteleri ve haşlanmış nohutu ekleyin. Çorbayı birkaç dakika daha kısık ateşte kaynatın.
Tuz ve Nane: Tereyağını bir tavada eritip nane ekleyin. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.