16.06.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:
Patates çorbasıYoğurtlu semizotu salatasıLazanyaZebra kek
4 patates1 soğan1 tatlı kaşığı un2 kaşık sıvıyağ3 bardak su1 bardak sütTuzKarabiberPulbiberTereyağı
Patatesleri ve soğanı soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağda 5 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve un ekleyerek kavurmaya devam edin. Sütünü ve suyunu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Blendera çekin. Kızdırdığınız tereyağında pulbiberi yakıp üzerine dökerek servis edin.
1 bağ semizotuYarım kilo yoğurt3-4 diş sarımsak
İyice yıkadığınız semizotunu yapraklarından koparın. Bir kaseye aldığınız yoğurda sarımsağı rendeleyip karıştırın. Semizotunu ekleyip, karıştırmaya devam edin.
12 yaprak lazanya1 su bardağı kaşar peyniriBeşamel sos için:2 kaşık tereyağı4 kaşık un3 bardak sütTuz, karabiberKıymalı harç için:300 gram kıyma1 büyük soğan2 diş sarımsak1 kaşık salça2 domatesTuz, karabiber, pulbiberSıvı yağ
Kıymayı yağ ile kavurmaya başlayın. Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavurun. Sarımsağı da rendeleyin. Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyin.Beşamel sos için tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavurun. Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin. Göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosunuzu hazırlayın. Cam tepsiye bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serin. Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayın. Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökün. Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edin.En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verin. Kaşarlar kızarana kadar pişirin.
4 yumurta300 gr. şeker2 kaşık kakao250 ml. sıvıyağ250 ml. süt7 çay bardağı unVanilyaKabartma tozu
Yumurtayla şekeri mikserle köpürtün. Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra karıştırın. Karışımı ikiye ayırın ve bir tanesine kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Yuvarlak bir borcamı yağlayıp ortasına bir kepçe sade karışımdan dökün, sonra sade karışımın ortasına da kakaoludan dökün ve bu şekilde devam edin. Yayıldıktan sonra bir Çubuk ya da kürdan yardımıyla istediğiniz gibi şekillendirin. 175 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.