10.10.2023 - 16:32 | Son Güncellenme:
Konya bıçak arası pidesi malzemeleri ve tarifi merak ediliyor. Konya bıçak arası pidesi Masterchef düellosunda yapılan pide çeşitli arasında bulunuyor. Peki Konya bıçak arası pidesi nasıl yapılır? İşte Konya bıçak arası pidesi tarifi...
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 buçuk su bardağından az su
Üzeri için;
Yarım kilo kuşbaşı et
2 domates
1 tane biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık sıvıyağ
Öncelikle hamurumuzu yapıp mayalanmaya bırakalım.O mayalanırken bir yandan üstünün harcını hazırlayalım.Kuşbaşı etleri çok küçük doğrayalım sonra domatesi biberi de aynı şekilde küçük küçük doğrayalım, baharatımızı katıp karıştıralım.Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler haline ayıralım.Sonra hamuru ince uzun bu şekilde açıp üstüne harç sürüp yağlı kağıtlı fırın tepsimize dizelim ve 200 derecede pişirelim, sonra sunuma hazır.