19.08.2023 - 19:35 | Son Güncellenme:
MasterChef'te bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölümde haftanın son eleme adayı olan isim belirlenecek. Konuk olarak her hafta bir şefin ağırlandığı yarışmada 30 yıldır yöresel lezzet Kilis Tava'yı yapan ve bölgede bir restoranı olan İzzet Canözer yarışmaya katılacak. Şef İzzet Canözer yarışmacılardan Kilis Tava yapmalarını isteyecek. Peki Kilis Tava nasıl yapılır?
Kilis tava yapılışı için; bir soğan ve dört kırmızı biber yıkanır, robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Zırhta çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, karabiber, soğan, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. (Et evlerde bir kez makinada çekilerek kullanılabilir) Orta büyüklükte bir tepsiye ıslak el yardımı ile yarım santim kalınlığında yayılır. Tepsinin kenarına dört parçaya bölünmüş domatesler ve soğan yerleştirilir. Üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Havuç dilimi olarak 8 parçaya bölünür. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.