18.12.2024 - 17:19 | Son Güncellenme:
Kek kalıbını pişirmeden önce bolca tereyağı veya sıvı yağ ile yağlayın ve ardından ince bir un serpin. Bu, kekin kalıptan çıkmasını kolaylaştıracaktır.
Kek piştikten sonra kalıbında birkaç dakika soğumasını beklemek, kekin kalıptan daha kolay çıkmasına yardımcı olur. Hemen çıkarmaya çalışmak, kekin dağılmasına neden olabilir.
Eğer yuvarlak bir kalıp kullanıyorsanız, kekin etrafına kek bandı sararak, kekin kenarlarının yapışmasını engelleyebilirsiniz.
Kek piştikten sonra, kalıbın dış kısmını kısa bir süre (1-2 dakika) sıcak suya batırmak da kekin daha kolay çıkmasına yardımcı olabilir. Ancak kalıbın suyla teması kekin üst kısmına gelmemeli.
Eğer kekin kalıptan çıkması zor ise, bir süre dondurucuda bekletmek, kekin kalıptan daha düzgün şekilde çıkmasını sağlayabilir.