Eğer evde mahlep yoksa kullanmayabilirsiniz.
Sirke kurabiyelerimize kıyırlık vermesi için kullanılıyor, kullanmanız şart değil ancak kullanmanızda fayda var, simitlerinizde sirke tadı asla olmuyor.
Susamları kavurabilirsiniz, bunun için teflon tavaya susamları alın, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika rengi dönünceye kadar kavurun. Kokusu çıkmaya başlayıp rengi istediğiniz kahverengi halini alınca tamam demektir, tavada bırakmayın, bir tabağa boşaltın ki tavanın sıcağı ile yanmasın.
Bu malzeme ile aşağı yukarı 35-40 tane simit elde edebilirsiniz (2 tepsi)
Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması dikkat edilmesi gereken ilk kuraldır.
Unu eleyerek ve kontrollü bir şekilde kullanmalısınız.
Elde ettiğiniz hamurun ele yapışmaması ve yumuşak olması gerekmektedir.
Mahlep kurabiyelerinizin daha hoş kokulu ve güzel olmasını sağlar. Ancak herhangi bir nedenden dolayı mahlep kullanmak istemiyorsanız kullanmayabilirsiniz, sirke de aynı şekilde kıyır kıyır olmasını sağlar. Mahlep ve sirke kurabiyeler de kullanılması zorunlu malzemelerden değildir ancak kullandığınızda da pişman olmazsınız. Sirke kullandığınız kurabiyelerden kesinlikle sirke kokusu almazsınız.
1 adet kandil simidi yaklaşık olarak 90 kaloriye denk gelmektedir.