Yapılışı:
Kabak Çiçeklerinin Hazırlanması: Kabak çiçeklerini dikkatlice yıkayın ve saplarını kesin. İçindeki sarı kısmı (pistil) çıkarın. Bu işlemi yaparken çiçeklerin yırtılmamasına dikkat edin.
İç Harcın Hazırlanması:
Soğanları ince doğrayın ve zeytinyağının yarısıyla birlikte tavada pembeleşene kadar kavurun.
Dolmalık fıstıkları ekleyin ve hafifçe kavurun.Pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kavurun.
Kuş üzümlerini, şekeri, tuzu, karabiberi, kuru naneyi, tarçını ve yenibaharı ekleyin. Karıştırın.1 su bardağı suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
İnce doğranmış taze nane veya dereotunu ekleyin. Karıştırın ve iç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dolmaların Hazırlanması:
Hazırladığınız iç harcı kabak çiçeklerinin içine dikkatlice doldurun. Çiçeklerin uçlarını hafifçe bükerek kapatın.
Doldurduğunuz çiçekleri tencereye dizin.
Pişirme: