Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, gözle görünmeyen böcek ve bakteriler içerebilir. Bu nedenle, tuzlu su yöntemi oldukça etkili bir alternatif temizlik yöntemidir. Bir kabın içerisine su doldurup içerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin. Ispanakları bu suyun içinde yaklaşık 10 dakika bekletin. Tuz, yaprakların arasında gizlenmiş olabilecek böceklerin ve bakterilerin yüzeye çıkmasını sağlayacaktır. Ardından, ıspanakları süzerek bol suyla durulamanız yeterli olacaktır.
Ispanakları yıkadıktan sonra fazla suyun üzerlerinde kalmaması için bir süzgeçte bekletebilir veya temiz bir mutfak havlusuyla nazikçe kurulayabilirsiniz. Tamamen kuruduktan sonra buzdolabında hava almayan bir saklama kabında ya da temiz bir bez torba içinde muhafaza ederek tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.