ISLAMA KÖFTE NASIL YAPILIR?
-Köfte için gereken kıymayı derince bir kaba alın, içerisine soğanı rendeleyin ve gereken diğer malzemeleri de ekledikten sonra güzelce yoğurun.
-İyice yoğurduğunuz köfte harcını, streç filmle kapatın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
-Köfte harcı iyice dinlendikten sonra şekillendirin ve ızgara da ya da az yağda kızartın.
-Köfteler pişerken, diğer tarafta bir tencereye suyu alın, su kaynamaya başlayınca içine et bulyonu atın ve et bulyon eriyene dek karıştırın.
-Küçük bir tavada tereyağını eritin ve içerisine toz kırmızı biberi atın, hızlıca birkaç kez karıştırın ve ocağın altını kapatın.
-Hazırladığınız tereyağlı biberi, et suyuna boşaltın ve güzelce karıştırın.
-Dilimlediğiniz ekmeklerden birer birer alın, hazırladığınız et suyu sosuna batırın ve ızgarada her iki yüzünü de hafifçe kızartın.
-Soğanları ve domatesleri dilimleyin, biberleri de yıkayın ve hepsini ızgarada hafifçe közleyin.
-Servis tabağına ızgarada kızarttığınız ekmek dilimlerini alın. Üstlerine sostan çok az bir miktar daha gezdirin.
-Köfteleri de üzerine dizin. Ardından servis edin.