05.11.2024 - 17:25 | Son Güncellenme:
Evde kolay ıslama köfte tarifi merak ediliyor. Kemik suyuna batırılmış ekmek dilimleri ve köfteleriyle öne çıkan bu yemek, hem sunumuyla hem de tadıyla damaklarda iz bırakıyor. Peki, ıslama köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım evde basit ıslama köfte yapılışı...
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 dilim ekmek
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Servisi için:
12 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle köftelik ekmekleri alıp süte batırarak yumuşatın, ardından küçük parçalara bölün.
Soğanı rendeleyin ve diğer köfte malzemeleriyle birlikte karışıma ekleyin. Tüm malzemeler birleşip macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin. En iyi sonucu almak için bir gece bekletin; zamanınız yoksa en az 2-3 saat dinlenmesi yeterli olacaktır.
Köfteleri pişirmeye başlamadan önce, et suyunu küçük bir tencerede ısıtın ve tuz ekleyin.
Bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyin, hızlıca karıştırarak sosu hazırlayın. Hazırladığınız biberli sosu et suyuna ekleyip iyice karıştırın.
Köftelere şekil vermek için ellerinizi hafifçe yağlayın. Şekil verdiğiniz köfteleri ızgarada ya da tavada pişirin.
Ekmekleri hazırladığınız salçalı sosun içine batırıp çıkarın, ardından ızgaraya veya köftelerin piştiği tavaya alın. Ekmeklerin her iki yüzünü de güzelce kızartın.
Servis tabağının altına iki dilim kızarmış ekmek yerleştirin, üzerine pişen köfteleri dizin. Son olarak, sosa batırılmış iki dilim ekmeği köftelerin üzerine yerleştirerek katman oluşturun.
Sıcak olarak servis edin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!