GARNİTÜRLÜ PİLAV MALZEMELERİ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 kaşığı tereyağı
2 bardak pirinç
1 şişe büyük boy garnitür
1 kutu konserve mısır
2 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı kadar tuz
GARNİTÜRLÜ PİLAV NASIL YAPILIR?
Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.
Süzdüğünüz pirinci ilave edip tuzla kavurun.
Garnitür, mısır ve suyu ilave edip karıştırın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
KURU CACIK MALZEMELERİ
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet salatalık
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kuru nane
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
KURU CACIK NASIL YAPILIR?
Salatalığı rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Sarımsağı ezerek yoğurtla karıştırın.
Üzerine doğranmış salatalığı, kuru naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin.
Dilerseniz pul biber ya da cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
AYVA TATLISI MALZEMELERİ
6 adet ayva
680 gr toz şeker
200 gr kaymak
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
50 gr ceviz içi
800 gr su
AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?
1. adım: Ayvanın kabuklarını temizleyip ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın.
2. adım: Ocaktaki ayvalara kabukları, çekirdeğini ve toz şekeri ilave edin.
3. adım: Üzerine 200 gr su, tarçın, karanfil ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
4. adım: Kaynadıktan sonra 2 saat kısık ateşte rengi kırmızı olana kadar pişirin.
5. adım: Soğuyunca suyuyla beraber servis edebilirsiniz.
Son adım: Üzerine kaymak ve ceviz koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.