HAVUÇ ÇORBASI MALZEMELERİ
- 1 adet soğan
- 5 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 küp şeker büyüklüğünde taze zencefil
- 2 diş sarımsak
- 1 kavanoz kemik suyu
- 2 su bardağı su
- Tuz, karabiber, üzeri için krema
HAVUÇ ÇORBASI NASIL YAPILIR?
1. Adım: Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun, havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
2. Adım: Havanda dövdüğünüz sarımsak ve zencefilleri ekleyin, kemik suyu ve 2 su bardağı suyu ilave edin.
3. Adım: Kaynadıktan sonra kısık ateşte malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
4. Adım: Blender ile çorbanızı pürüzsüz bir karışım haline getirip, üzerini krema ve taze soğanla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Havuçla aynı zamanda enfes lezzetle farklı tarifler de hazırlayabilirsiniz. Havuçla yapılan diğer tariflerin neler olduğunu merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz linklere tıklayabilirsiniz.
PATLICAN MUSAKKA MALZEMELERİ
4 patlıcan
250-300 gr kıyma
1 domates
1 kuru soğan
Sarımsak
1 demet maydanoz
Zeytinyağı
Baharat
Tuz
Üzeri için:
3 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
Çeri domates
Su
PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR?
1. adım: Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları yuvarlak şekilde dilimleyin. Derin bir kabın içinde tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
2. adım: Daha sonra yanmaz tavanın içinde çok az yağ ile kızartın. Fazla yağını çekmesi için bir havlu kağıdın üzerine alın.
3. adım: Başka bir tencerede ise kıymayı kavurun. Üzerine, soğanı, küçük küçük doğranmış domatesleri, sarımsağı ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.
4. adım: Son olarak maydanozları da ekleyip ocaktan alın.
5. adım: Bir borcama kızarmış patlıcan dilimlerini dizin. Kıymayı üzerine boşaltın ve yayın.
6. adım: Ayrı bir kabın içinde salça, tuz ve sıcak suyu karıştırın.
7. adım: Daha sonra patlıcan ve kıymaların üzerine güzelce gezdirin.
8. adım: Üzerini seri domates ve biberlerle süsleyin.
9. adım: 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis edin.
Not: Üzerine dilerseniz beşamel sos hazırlayabilir ve kaşarla süsleyebilirsiniz.
Patlıcan musakka yaparken dikkat etmeniz gerekenler
-Patlıcanlarınızı soyduktan sonra tuzlu suda bekleterek patlıcanların acısını alın.
-Patlıcan çok yağ eken bir sebze olduğu için kızartırken yanmaz tava ve çok az yağ kullanın.
-Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlunun üzerine koyun.
GARNİTÜRLÜ PİLAV MALZEMELERİ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 kaşığı tereyağı
2 bardak pirinç
1 şişe büyük boy garnitür
1 kutu konserve mısır
2 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı kadar tuz
GARNİTÜRLÜ PİLAV NASIL YAPILIR?
Pirinci sıcak tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.
Süzdüğünüz pirinci ilave edip tuzla kavurun.
Garnitür, mısır ve suyu ilave edip karıştırın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
KURU CACIK MALZEMELERİ
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet salatalık
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kuru nane
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
KURU CACIK NASIL YAPILIR?
Salatalığı rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın.
Sarımsağı ezerek yoğurtla karıştırın.
Üzerine doğranmış salatalığı, kuru naneyi, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin.
Dilerseniz pul biber ya da cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
AYVA TATLISI MALZEMELERİ
6 adet ayva
680 gr toz şeker
200 gr kaymak
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
50 gr ceviz içi
800 gr su
AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?
1. adım: Ayvanın kabuklarını temizleyip ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın.
2. adım: Ocaktaki ayvalara kabukları, çekirdeğini ve toz şekeri ilave edin.
3. adım: Üzerine 200 gr su, tarçın, karanfil ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
4. adım: Kaynadıktan sonra 2 saat kısık ateşte rengi kırmızı olana kadar pişirin.
5. adım: Soğuyunca suyuyla beraber servis edebilirsiniz.
Son adım: Üzerine kaymak ve ceviz koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.