HORHOR KEBABI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
6-8 tane orta boy patlıcan
2 soğan
500 gr kuşbaşı et (kuzu veya bonfile)
3 domates
3-4 sivri biber
1 kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik
2 diş sarmısak
Üzeri için:
1 domates
2-3 sivribiber
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletilir.
Patlıcanlar sonrasında yıkanır, kurulanır ve tavada ya da fırında kızartılır.
Etler tencereye alınır, yüksek ateşte etler suyunu bırakıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavrulur.
Ayrı bir tavada sıvıyağ ile küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek 3-4 dakika kavrulur.
Sonrasında ince doğranmış biberler ilave edilip karıştırılır.
Kavrulmuş kuşbaşı etler eklenir. Küp doğranmış domates, tuz ve baharatlar da eklenir ve biber ve domates salçası ilave edilir.
1 su bardağı sıcak su ile bir taşım kaynatılır.
Kızarmış patlıcanların ortasına etli karışımdan yerleştirilir ve üzerine biber ve domates dilimleri yerleştirilir.
Tavadaki sosa biraz su ve salça ile tuz eklenerek karıştırılır, patlıcanların üzerine gezdirilir.
Isıtılmış fırında kızarana kadar 35-40 dakika 200 derecede pişirilir.