Sıcaklık Kontrolü: Salatalıkları buzdolabında saklamak en iyi yöntemdir. Ancak, salatalıklar çok soğuk ortamda da zarar görebilir. 7-10°C arasında bir sıcaklık ideal. Ayrıca, buzdolabında başka güçlü kokular taşıyan gıdalarla aynı bölmede saklamamaya özen gösterin, çünkü salatalık bu kokuları hızla alabilir.
Kağıt Havlu ile Sarma: Salatalıklar buzdolabında nemi hızlıca kaybedebilir. Bu nedenle, salatalıkları kağıt havluyla sarıp bir torbaya koymak, nemin salatalıktan buharlaşmasını engeller.
Hava Almasını Sağlayın: Salatalıkları plastik poşet yerine, hava alabilen bir torbada saklamak daha iyidir. Böylece, nem dengesi korunur ve çürümeyi engeller.
Doğrudan Suya Bırakmaktan Kaçının: Salatalıkları yıkadıktan sonra hemen saklamayın. Yıkama işlemi nemin artmasına yol açar ve bu da çürümeyi hızlandırır. Yıkama işlemini tüketmeden önce yapın.