Malzemeler:
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
250 gram tereyağı (eritilmiş)
İç harcı için:
300 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
Geniş bir karıştırma kabında unu eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, süt, sıvı yağ, sirke, tuz ve yumurtayı unun ortasına ekleyin.
Yavaşça un ile sıvı malzemeleri karıştırarak yoğurun. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın.
Her bir bezeyi unlanmış tezgah üzerinde zar gibi incecik açın. Hamuru açarken yapışmaması için gerektiğinde un serpebilirsiniz. Açılan hamurun üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün.
Beyaz peyniri ufalayın ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın. İnce açılmış ve tereyağı sürülmüş hamurun üzerine peynirli iç harçtan serpiştirin. Hamuru dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine ruloyu yerleştirin. Tüm bezeler için aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Hamurun incecik açılması için hamuru dinlendirmeye özen gösterin.
Hamurun üzerine sürdüğünüz tereyağı, böreğin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp bir süre dinlendirirseniz, börek daha yumuşak olur.