20.06.2024 - 17:04 | Son Güncellenme:
Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için beslenmenin düzenli bir hale getirilmesi gerekir. Protein ve demir değerlerini sağlayabileceğiniz et ürünleri anneler için büyük önem taşımaktadır.
Uzmanlara göre hamileler kırmızı et tüketirken en faydalı olan eti tercih etmelidir. Bu noktada dana etinin hamileler için biçilmiş kaftan olduğu söyleniyor. Uzmanlar, kuzu ve koyun gibi hayvan etlerinin daha ağır olacağını vurguluyor.
Hamilelerin tüketmesi gereken et miktarının haftada 2 veya 4 olması gerektiğini belirten uzmanlar porsiyonların ise 100-200 gram aralığında tutulması gerektiğini belirtiyor.
Aşerme durumunda olan anneler, çiğ veya az pişmiş et tüketmek isteyebiliyor. Ancak bu soruya uzmanlardan gelen cevap pek iç açıcı değil. Çiğ veya az pişmiş et kadınlarda gıda zehirlenmesi riski taşıyabilir. Hamilelik döneminde tüketilen besinlerin enfeksiyona veya ciddi bir riske ulaşmaması için çiğ tüketilmemesi gerekiyor.
Hamilelik sürecinde tüketimi faydalı olan dana etinin sinirli olmaması ve yağ içermemesi daha uygun olacaktır. Eti pişirmeden önce yağlı bölgelerin temizlendiğinden emin olmalısınız. Özellikle ızgara, güveç veya kavurma gibi teknikler daha sağlıklıdır.
Bu durumda hamilelik döneminde tüketilen etlerin çiğ veya az pişmiş olması risklidir. Aynı zamanda uzmanlar çiğ et türüne giren sucuk, pastırma, salam ve etli çiğ köfte gibi yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söylüyor.
Et tüketiminin en yoğun dönemi olan Kurban Bayramında anne adayları kurban eti tüketebilir. Ancak artış gösteren et tüketiminde temkinli olunması gerekiyor. Kurban etinde hayvanın sağlıklı olması, doğru pişirilmesi ve saklanmasına dikkat edilmelidir. Elbette ki aşırıya kaçmamakta fayda var.