05.11.2024 - 17:32 | Son Güncellenme:
Fava, özellikle Ege mutfağında sevilen bir mezedir. İşte lezzetli bir fava tarifi:
1 su bardağı kuru bakla
1 adet orta boy soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Üzeri için
Zeytinyağı
Dereotu (ince kıyılmış)
Kırmızı soğan (isteğe bağlı)
Baklaları Hazırlayın: Kuru baklaları bir gece önceden ıslatın. Suyu emdikçe şişecektir.
Malzemeleri Kavurun: Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağını ekleyip soğanı şeffaflaşana kadar kavurun.
Baklayı Ekleyin: Soğanlar kavrulunca üzerine süzülmüş baklaları ekleyin. Ardından 3 su bardağı suyu, tuzu ve şekeri ilave edin. Orta ateşte baklalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Püre Haline Getirin: Baklalar yumuşayınca limon suyunu ekleyin ve blendırdan geçirerek püre kıvamına getirin. Eğer blendırınız yoksa, patates eziciyle de ezebilirsiniz.
Dondurun: Hazırladığınız favayı düz bir kaba dökün ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğutun.
Servis Edin: Fava soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu ve isteğe bağlı olarak kırmızı soğan ekleyin.