02.01.2023 - 01:23 | Son Güncellenme:
Fatih Tutak, Tayland mutfağına yönelerek güzel işler çıkardı. 2017 yılında çalıştığı restoran, Asia's 50 Best Restaurants listesine girdi. 2018-19'da Michelin Guide Thailand listesinde bulundu. 2019 yılında da İstanbul'da kendi restoranı Turk Fatih Tutak'ı açtı. İşte, Fatih Tutak hakkında...
Tutak, 31 Ağustos 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlk profesyonel eğitimini Bolu Mengen Aşçılık Okulu'nda aldı. İstanbul'da çırak olarak Paul Pairet ile çalıştı ve hemen ardından önce Çin'de Qingdao, Pekin ve Hong Kong’ta ve ardından Singapur'da, ikonik Marina Bay Sands'in mutfağında çalıştı. Burada usta isimlerin yanında stajyer olarak yer aldı. Ardından Kopenhag'ta, dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma'da şef Rene Redzepi ile çalıştı.
2015’te Bangkok'ta The Dining Room of The House of Sathorn’da Baş Aşçı oldu ve Tayland mutfağına yöneldi. Mutfak Operasyonları Direktörü olduğu restoran 2017 yılında Asia's 50 Best Restaurants listesinde yerini aldı. 2018-19'da Michelin Guide Thailand listesine girdi.
2019'da Türkiye'ye dönen Tutak, Aralık 2019'da İstanbul'daki ilk restoranı Turk Fatih Tutak'ı açtı. CNN Travel'ın 2020'nin dünyanın en iyi 20 yeni restoranı listesinde yer aldı.
2017: En iyi 36. Restoran/The Dining Room of The House of Sathorn - Asia’s 50 Best Restaurants
2018: En iyi 43. Restoran/The Dining Room of The House of Sathorn - Asia’s 50 Best Restaurants
2018: Michelin Plate/The Dining Room of The House of Sathorn - Thailand Michelin Guide
2020: "En İyi Şef" Adayı - Time Out İstanbul 19. Yeme İçme Ödülleri
2020: "En İyi Restoran" Adayı/Turk Fatih Tutak - Time Out İstanbul 19. Yeme İçme Ödülleri
2023: Michelin Rehberi iki yıldız