Karışıma kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin. Baharatları iyice karıştırarak karışıma yedirin. Bu aşamada damak tadınıza göre baharat miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
Şişen bulguru soğanlı karışıma ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve limon suyunu da ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurun. Karışımın kıvam alması için un veya nohut ununu ekleyin ve köfte harcını yoğurmaya devam edin.
Elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle köfte şekli verin. Köfteleri sıkıca bastırarak şekillendirin, böylece pişerken dağılmalarını önlemiş olursunuz.
Etsiz köfteleri, az yağlı bir tavada hafifçe kızartabilir ya da fırında pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek isterseniz, köfteleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.