ETLİ EKMEK TARİFİ
Bir kapta mayayı alın, üzerine 1,5 su bardağı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin. Şeker ve mayanın suyun içinde erimesini sağlayın.
Geniş bir yoğurma kabına unu koyup ortasında bir çukur açın. Mayalı suyu bu çukura azar azar dökün ve hamuru yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru streç filmle ya da bir örtüyle kapatın ve yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.
Geniş bir kaseye kıymayı alın. Karışıma biraz farklılık katmak isterseniz rendelenmiş peynir de ekleyebilirsiniz.
Kıymanın üzerine rendelediğiniz domates ve soğanları ilave edin. Ardından, biberleri ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra tüm malzemeyi elinizle güzelce karıştırarak yoğurun.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamur parçasını oklava yardımıyla ince ve uzun olacak şekilde açın. Etli ekmek ince açılan bir hamur üzerinde güzel olur, fakat dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
İç harcı, açtığınız hamurun üzerine sürerek güzelce yayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Fırınınızı önceden 250 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine etli ekmekleri aralıklı olarak dizin. Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Etli ekmekler fırından çıkınca hafifçe dinlendirin. Yanında maydanoz, roka ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Dilerseniz dürüm yaparak da afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!