18.03.2024 - 08:37 | Son Güncellenme:
Eskişehir'de oruç saat kaçta açılacak? sorusunun cevabı merak ediliyor. On bir ayın sultanı olacak bilinen Ramazan ayı Müslüman dünyası için önemli aylar arasında yer alıyor. Ramazan ayını Eskişehir'de geçirecek olanlar Eskişehir sahur, imsak ve iftar vakitlerini araştırıyorlar. İşte 2024 Eskişehir imsakiyesi...Peki Eskişehir sahur vakti ve iftar saati nedir?
Ramazan ayının son günü 9 Nisan 2024 Salı günü tutulacak oruç ile bitecek.
Adıyaman İmsak Vakti: 04:55
Adıyaman İftar Vakti: 19:37
Adıyaman Teravih Namazı Saati: 20:59
Diyanet İşleri dini günler takvimine göre Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 Cuma günü idrak edilecek.
Eskişehir ilinin bazı ilçelerinde iftar saatleri ve sahur vakitleri farklılık göstermektedir. Bulunduğunuz ilçenin namaz vakitlerini görmek için "Eskişehir İmsakiye 2024" linkine tıkladıktan sonra ilçe seçimi yapabilir ve Diyanet tarafından sağlanan vakit bilgileri ile 1 Aylık Eskişehir Ramazan İmsakiyesi detaylarını görebilirsiniz.
Eskişehir İlçeleri: Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Odunpazarı, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar, Tepebaşı
Diğer iller için sahur vaktinin ne zaman bittiğini, bugün iftar ezanı saatine ne kadar kaldığını ve teravih namazının saat kaçta kılınacağını öğrenmek isterseniz, "2024 İmsakiye" sayfasına gidebilirsiniz. Aynı ramazan takvimi sayfasından geri sayım sayacı eşliğinde birçok Eskişehir ilçesi için de oruç ne zaman açılacak, şu an iftara kaç dakika kaldı, gece sahura kaçta kalkılır, sahur ne zaman bitecek ve sabah ezanı kaçta okunuyor gibi sorularının yanıtlarını bulabileceğiniz gibi; Sabah, güneş, öğle, akşam, ikindi ve yatsı namazı vakitlerini de görebilirsiniz.
Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’ân-ı Kerîm’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (el-Bakara, 2/187).
Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ramazan ayında ezân da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezânın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezân başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.