Eğer donmuş tavuk parçalarını çözdürmek istiyorsanız, tavukları önceden küçük parçalara ayırmak işlemi hızlandırabilir. Tavuk göğsü, butlar veya kanatları tek tek ayırarak daha hızlı çözülebilirler. Tavuk parçalarını ayırarak, her bir parçanın daha hızlı çözülmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi, soğuk su ile birlikte kullanarak, birkaç saat içinde tüm tavuk parçalarını çözmeniz mümkün olacaktır.
Tavuğun doğru çözdürülmesi, yalnızca zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda gıda güvenliğini de sağlar. Tavuk asla oda sıcaklığında çözdürülmemelidir, çünkü bu, bakteriyel büyümeyi teşvik edebilir. Oda sıcaklığında tavuk 2 saatten fazla kalırsa, bakteri üretmeye başlayabilir ve bu da sağlık risklerine yol açabilir. Bu nedenle, tavuğun çözdürülmesi için soğuk su veya mikrodalga gibi hızlı yöntemler kullanmak her zaman daha güvenlidir.
Tavuk çözüldükten sonra, hemen pişirilmelidir. Çözülen tavuk, bir daha asla dondurulmamalıdır, çünkü bu, etin dokusunun bozulmasına ve potansiyel gıda güvenliği sorunlarına yol açabilir. Tavuk pişirildikten sonra, dondurulabilir ancak pişirme sonrası yapılan dondurma işlemi yalnızca bir kez yapılmalıdır.