YAPILIŞI
İşkembeyi Hazırlayın:
İşkembeyi iyice yıkayın ve temizleyin. Bir tencereye koyup bol suyla kaynatın. Kaynadıktan sonra suyu süzün, işkembeyi tekrar yıkayın ve yeniden tencereye alın.
İşkembeyi yaklaşık 1-1,5 saat kadar, iyice yumuşayana kadar haşlayın.
Sos Hazırlığı:
Bir başka geniş tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
Ardından doğranmış havucu, kırmızı biberi ve defne yapraklarını ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin.
Domates salçasını ve paprika (tatlı kırmızı biber) ekleyip karıştırın. 1-2 dakika daha pişirin.
limon suyu ekleyin ve alkolü buharlaştırın.
İşkembeyi ve Fasulyeyi Ekleyin:
Haşlanmış işkembeyi tencereye ekleyin, karıştırın. Ardından haşlanmış fasulyeleri ekleyin (eğer kuru fasulye kullanıyorsanız, önceden haşlayıp ekleyin).
Et suyunu (veya suyu) tencereye dökün ve karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirin. Eğer gerekirse, biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Servis:
Dobrada à Moda do Porto piştikten sonra, üzerine doğranmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.