Balkabağı cipsi
Ülkemizde tatlısı dışında çok sık tüketilmese de balkabağının özellikle çocuklarda kemik gelişimine katkı sağladığına dikkat çeken Görkem Karman Abat, sağlıklı bir abur cubur olan balkabağı cipsini tercih ettiğini söyledi: “Balkabağı demir, potasyum, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum içeren çok yararlı bir meyve. Aynı zamanda kansızlığa ve kemik gelişimine de iyi geliyor. Türk mutfağında çoğunlukla tatlısına ve nadiren çorbasına rastlasak da küçük dokunuşlarla harika tatlar elde edebiliyoruz. Cips, bunlardan biri. İnce ince dilimlediğiniz balkabaklarını bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağına bulayıp tarçın serperek 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirebilirsiniz. İşte, çocuğunuz cips istediğinde hiç düşünmeden yedirebileceğiniz sağlıklı bir alternatif!”