10.10.2023 - 16:03 | Son Güncellenme:
Yemek yemeği ve yapmayı sevenlerin kaçırmadığı MasterChef Türkiye yarışmasında pide tarifleri gündeme geldi. Gün gün farklı lezzetlerin yapıldığı ve şefler tarafından değerlendiği lezzetlerde bugün cıvıklı pide de var. Peki Cıvıklı pide tarifi nedir, hangi yöreye ait? Cıvıklı pide nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Cıvıklı, Kayseri'nin Develi ilçesine mahsus bir pidedir. Hamurun üzerine serilen ve etin satır ile kıyma haline getirilerek ve koyun yağından özel olarak yapılan malzemesinin fırında (özellikle taş fırında) pişirilmesiyle yapılır.
Cıvıklı pidesi (6 adet için)
700 gr kuzu boşluğu ve dana yağsız koldan hazırlandı. (çift bıçakla doğranması makbül veya satır Kıyması gibi videoda görüldüğü gibi )
2 orta boy çok ufak doğranmış kuru soğan
5-6 adet sivri biber incecik doğranacak
4-5 adet çekirdeği çıkarılmış domates
Tuz (2 çay kaşığı)
4, 5 su bardağı un
1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
30 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz