10.10.2023 - 16:33 | Son Güncellenme:
Masterchef'te bu akşam pide çeşitleri yapılıyor. Cantik pidesi, yarışmacıların yaptığı pideler arasında bulunuyor. Cantik pidesi yapmak isteyenler ise cantik pidesi malzemeleri ve tarifi merak konusu. Peki cantik pidesi nasıl yapılır?
Hamuru İçin:
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
10 gram instant maya (
1 tatl kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı silme tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı
5 su bardağı un
Hamuru Toparlamak İçin:
4 yemek kaşığı un
Kıymalı Harcı İçin:
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan(küp doğranmış)
1 adet kapya biber(küçük küpler halinde doğranmış)
6 adet yeşil köy biberi(ince doğranmış)
2 adet domates(küp doğranmış)
1/4 demet maydanoz(ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 yemek kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir kapta maya, toz şeker, ılık su ve sütü karıştırılması gerekiyor. Karışımın üzerini kapatıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin. 5 dakika sonra ise üzerine yumurta akını, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştırın. Başka geniş kaba unu ortası havuz olacak şekilde açın. Sıvı karışımı üzerine ekleyin ve yoğurun. Homojen bir karışım haline gelen hamurun üzerini streç ile kapatın ve mayalanması için 45 dakika bekleyin. Kıymalı harcın tüm malzemesini bir kapta karıştırın.Mayalanan hamurdan bezeler hazırlayın ve unlu tezgahta bezeleri yuvarlayın.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine birbirlerine yapışmayacak uzaklıkta dizin.Elinizi yağlayın ve her bezeyi kenarları yüksek kalacak şekilde parmaklarınızla açın.Kıymalı harcı hamurların ortasına koyun ve dağıtın. Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını hamurların kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.