07.11.2023 - 17:14 | Son Güncellenme:
MasterChef'te bu akşam yöresel köfteler yapılacak. Bursa'ya özgü bir lezzet olan Pideli Köfte'nin yapılışı, tarifi ve malzemeleri yakından takip ediliyor. Peki Bursa Pideli Köfte nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Pide İçin:
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Köfte İçin:
500 gram dana kıyma (ya da dana-dana karışık)
1 soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Yarım çay bardağı zeytinyağı (köfteye lezzet katması için)
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Pul biber (isteğe bağlı)
Pide Hamuru:
Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı ılık su ile karıştırın ve unun ortasına ekleyin. Şeker ve tuz ekleyip karıştırın. Sıvı yağı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın.
Köfte İçi:
Soğanı rendeleyin ya da doğrayın, sarımsakları ezin. Kıymayı bir kaba alın, rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Baharatları (tuz, karabiber, pul biber, kimyon) ekleyin ve iyice yoğurun. Son olarak zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
Sos:
Tereyağını bir tavada eritin, salçayı ekleyip kavurun. Sıcak suyu da ekleyip karıştırın, tuz ve pul biberle tatlandırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın ve birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.