BURSA PİDELİ KÖFTE YAPILIŞI
Pide Hamuru:
Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı ılık su ile karıştırın ve unun ortasına ekleyin. Şeker ve tuz ekleyip karıştırın. Sıvı yağı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın.
Köfte İçi:
Soğanı rendeleyin ya da doğrayın, sarımsakları ezin. Kıymayı bir kaba alın, rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsakla karıştırın. Baharatları (tuz, karabiber, pul biber, kimyon) ekleyin ve iyice yoğurun. Son olarak zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
Sos:
Tereyağını bir tavada eritin, salçayı ekleyip kavurun. Sıcak suyu da ekleyip karıştırın, tuz ve pul biberle tatlandırın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın ve birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.