Bulgur pilavını servis ederken taze nane veya maydanozla süslemek, hem lezzetini hem de görselliğini zenginleştirir. Kimyonla uyumlu olan bu yeşillikler, pilavınıza ferah bir dokunuş katar. Dilerseniz ince ince kıyılmış yeşillikleri pilavın son aşamasında ekleyerek karıştırabilir veya sunum sırasında üzerine serpebilirsiniz.
Bulgur pilavını daha lezzetli hale getirmek için normal su yerine et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Et suyunun içinde bulunan mineraller, pilavınıza hem daha derin bir tat katar hem de protein içeriğini zenginleştirir. Kimyonla da oldukça uyumlu olan et suyu, bulgurun lezzetini artırarak pilavınıza bütünlük sağlar.
Bulgur pilavınızın kıvamında ve tane tane olması için suyunu dikkatli ayarlamak önemlidir. Genellikle bulgur pilavı için 1 ölçü bulgura 2 ölçü su kullanılır. Kimyon ve diğer baharatlar eklenirken suyunun iyice çekilmesine özen gösterin ve pişirme sırasında tencerenin kapağını kapalı tutarak aromasını koruyun.