AZ MİKTARDA KARBONAT KULLANIN
Aşurenizin beyaz kalmasını isterseniz, buğdayı haşlarken az miktarda karbonat kullanabilirsiniz. Kuru meyveleri aşureye eklemeden önce ayrı kaplarda pişirip sularını iyice süzerseniz, aşurenin renginin koyulaşmasını önlersiniz.
Aşurenizi bol incirli, cevizli veya üzümlü seviyorsanız, pişirme aşamasında bu malzemeleri az miktarda ekleyip servis sırasında daha fazla kullanabilirsiniz. Böylece aşurenizin tadı daha dengeli olacaktır. Aşurenizin renginin beyaz kalmasını istiyorsanız, son aşamada biraz süt ilave edebilirsiniz. Ancak süt eklediğinizde aşurenizi hızlı tüketmeye özen göstermelisiniz, çünkü bu şekilde hazırlanan aşure çabuk bozulabilir.